پروفسور پرویز کردوانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبکه خبری تهران نیوز، از موافقت خود با طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان رو نمایی کرد و گفت: بارها اعلام کردم با انتقال آب دریاها مخالف هستم، مگر این که آب دریا در جهت مصرف شرب شیرین شود.
کردوانی ادامه داد:ا گر هم موافق این طرح هستم تنها برای آب شرب است و نباید این آب را در داخل لوله در اختیار مردم قرار دهند زیرا آب را در مصارفی غیر از شرب مصرف میکنند.
استاد کردوانی با سیاسی خواندن انتقادات صورت گرفته به طرح انتقال آب خزر گفت: انتقال آب خزر به استان سمنان از طرح انتقال آب خلیج فارس که منتقدی هم ندارد کارشناسانهتر است و بنده هم تنها در صورتی با انتقال آب دریا موافق هستم که برای آب آشامیدنی لوله کشی شود.
منابع آبی فعلی موجود در سمنان کافی نیست
پروفسور پرویز کردوانی پدر کویرشناسی ایران یاد اظهار داشت: منابع آبی فعلی موجود در سمنان پاسخگو نیازهای آن نیست و انتقال آب خزر به سمنان بهترین گزینه برای رفع مشکلات این استان است که بر خلاف آنچه برخی کارشناسان میگویند، مضرات زیستمحیطی زیادی هم ندارد.
وی تصریح کرد: استان سمنان برای تحقق این توسعه همه منابع آبی سطحی و زیرزمینی خود را به کار گرفته و از این رو شاهد نشست زمین در بسیاری از مناطق این استان هستیم از این رو راهی جز انتقال آب خزر پیش روی این استان نیست.
پدر کویرشناسی ایران عنوان کرد: کارشناسان بی سوادی که در رسانه ها هیاهو ایجاد کرده اند برای انتقال اطلاعات نادرست به مردم باید جوابگو باشند.
وی افزود: بسیاری از همین به اصطلاح کارشناسان در مورد انتقال آب خلیجفارس هیچ انتقادی ندارند اما در مورد انتقال آب خزر این همه در رسانهها هیاهو میکنند.
انتقال آب دریای خزر به استان سمنان عقلانی است
وی با انتقاد از رویکرد سیاسی به این پروژه ملی افزود: یک مقایسه ساده بین این دو پروژه به سادگی روشن میکند که پروژه انتقال آب خزر به استان سمنان عقلانیتر و کارشناسانهتر است.
کردوانی با بیان اینکه میزان شوری آب خلیجفارس ۴٫۱ درصد و در دریای خزر ۱٫۱ درصد است، بیان کرد: از طرفی برای انتقال آب خلیج فارس که قرار است به سیرجان و سپس به مس سرچشمه و بعد از آن به جای دیگری منتقل شود باید بیش از ۷۴۰ کیلومتر لولهکشی شود در حالی که برای انتقال آب خزر که شوری آن تنها ۱٫۱ درصد است و با آن میتوان برخی محصولات کشاورزی خاص را هم کاشت تنها حدود ۱۷۰ کیلومتر باید لولهکشی و یا کانالکشی کرد.
وی بیان کرد: تمامی کشورهای اطراف دریای خزر از آب این دریا در حال بهره وری هستند، چرا ما نباید از این دریا استفاده کنیم؟!
پدر علم کویرشناسی ایران بیان کرد: آب خلیجفارس علاوه بر شوری بالا که چهار برابر دریای خزر است با انبوه لجن و زباله انباشته شده و در خطر است ودر همین همسایههای شمالی خزر برخی کشورها با این آب خزر بدون اینکه آن را شیرین کنند در کشت برخی محصولات کشاورزی نظیر یونجه استفاده میکنند. ضمن اینکه این آب به دلیل داشتن املاح مفید فراوان به کیفیت محصول هم کمک میکند.
با انتقاد از کسانی که مدعیاند انتقال این آب به شوری خزر میانجامد گفت: انتقال آب خزر به استان سمنان تاثیری در شوری آب دریا ندارد .
وی با انتقاد از برخی مسوولان که مدعی شدند نمک حاصل از شیرینسازی آب دریا را دفن میکنند افزود: این نمک یکی از مرغوبترین نمکهای دنیا است و میتواند مورد استفاده قرار گیرد چرا که خواص بسیار زیادی دارد.
وی افزود: نمک حاصل را می توان در صنعت آجرسازی استفاده کرد و از این راه سود بسیاری حاصل می شود.
بیشتر بخوانید:
سالانه هزاران مترمکعب آب از دریای مازندران هدر میرود
کردوانی با اذعان به اینکه سالانه هزاران مترمکعب آب از دریای مازندران سرریز میشود گفت: متاسفانه برخی کارشناسها هم گفتند که اجرای این پروژه به خشکی خزرمیانجامد که این هم از آن حرفها است که مبنایی ندارد.
وی اضافه کرد: انتقاد دیگر این کارشناسها که نظرات همینها بوده که کشور را به بحران امروز کشانده این است که اجرای این طرح زمینه مرگ ماهیها را فراهم میکند افزود: میزان آبی که قرار است سالانه به استان سمنان منتقل شود در مقایسه با حجم آب دریای خزر اصلا قابل مقایسه نیست. مگر ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در قیاس با آب خزر قابل مقایسه است؟
وی با بیان اینکه آب خزر به طور طبیعی هر چند سال یکبار پایین رفته و در یک دوره دیگر بالا میآید اگفت: بخش زیادی از آبهایی که به خزر میریزد سررزیز و در برخی کشورهای مجاور رها میشود.
کردوانی با انتقاد شدید از برخی کارشناسان ابراز عقیده کرد: نظرات این کارشناسنماها بوده که جنگلهای ما را بر باد داده و مشکلات ما در حوزه آب را به امروز رسانده است و انتقال آب دریای خزر طبق ادعا این کارشناسان بی سواد سبب نابودی جنگل های هیرکانی نمی شود و این افراد به جای فکر کردن به منافع جناحی و رویکرد سیاسی بهتر است به فکر منافع ملی ایران باشند.
مردم نگران مشکلات زیست محیطی هستند
وی در ادامه به نگرانی مردم در خصوص انتقال آب دریای خزر و ایجاد مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مردم به علت اطلاع رسانی اشتباه رسانهها و اظهار نظر غیر اصولی کارشناسان نگران ایجاد مشکلات زیست محیطی در صورت اجرایی طرح هستند.
کردوانی در ادامه اظهار داشت: آقای کلانتری به اشتباه از قول من گفته بودند که آب ایران ۵۰ سال دیگر تمام میشود، من از این طریق اعلام می کنم که من همچین حرفی نزدم و معتقد هستم زمان به پایان رسیدن آب بستگی به مقدار آب هر منطقه و میزان مصرف دارد و در منطقه ای مانند یزد که آب کم دارد اگر افراط کنیم زودتر از نقاط دیگر آب تمام می شود .
وی در ادمه به تاسیس کارخانه های فولاد در مناطق نادرست اشاره کرد و گفت: کشورهای پیشرفته کارخانه فولاد را که صنعتی وابسته به آب هست را در کنار رودخانه تأسیس کرده اند اما متاسفانه در ایران کارخانه های فولاد در کویر تأسیس می شوند.
انتهای پیام/*
برچسب ها
مطالب مرتبط
پربازدید ها
-
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
-
آشنایی با خواص گل ختمی
-
درخواست نجومی برانکو از فدراسیون فوتبال
-
حملهی تند ۲۰:۳۰ به مهناز افشار
-
جانشین احتمالی دنیزلی در تراکتور
-
دو ستاره فوتبال علیه روزنامه نژادپرست!
-
چرا ۱۶ آذر روز دانشجو می نامند ؟
-
صنعت پرداخت الکترونیک تا چه میزان بر اقتصاد ایران موثر است؟
-
عامل اصلی افزایش مصرف بنزین در ایران چیست؟
ویژه ورزشی
- هوای تهران در وضعیت قابل قبول
- آشنایی با خواص گل ختمی
- درخواست نجومی برانکو از فدراسیون فوتبال
- حملهی تند ۲۰:۳۰ به مهناز افشار
- جانشین احتمالی دنیزلی در تراکتور
- دو ستاره فوتبال علیه روزنامه نژادپرست!
- چرا ۱۶ آذر روز دانشجو می نامند ؟
- صنعت پرداخت الکترونیک تا چه میزان بر اقتصاد ایران موثر است؟
- عامل اصلی افزایش مصرف بنزین در ایران چیست؟
- تحلیل و پیشبینی قیمت طلا و سکه ۱۶ آذر
- راههای جلوگیری از کلاهبرداری از طریق رمز دوم
- مهمترین رویدادهای تاثیرگذار بر بازار مالی ایران و جهان
- غذاهایی برای محفوظ ماندن در برابر سرطان پوست
- شرایط بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان
- افزایش حقوق سال ۹۹ اعلام شد
- ثبات نرخ مرغ در بازار
- واکنش علی صادقی درباره عجیبترین شایعه درباره خودش!
- مسیحی شدن ایرانیان برای گرفتن پناهندگی
- مجوز فعالیت ۱۱ باشگاه توسط کمیته انضباطی لغو شد
- آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار در سقز
- لاغرشدن با خوردن یک میان وعده قبل از غذا
- دلیل هزینه های گزاف دندان پزشکی
- ازدواج خواننده پاپ در ۴۷ سالگی
- برنامه های کنسرت های هفته جاری
- یارانه نقدی ۲۰ آذر واریز میشود
- حمله کیهان به بازیگران تحریم کننده تلویزیون
- کتک خوردن زن جوان به علت عمل زیبایی !
- حمایت سازمان بسیج کارگری از کالای ایرانی و کارگران / نقش ارزنده بسیج در سازندگی کشور
- آسیب جبران ناپذیر از بین رفتن سرمایه اجتماعی
- حیدریان رئیس خانه ایثارگران استان تهران شد
- استقلال به پنج بازیکن نیاز دارد
- پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران امروز ۱۶ آذر ۹۸ + چند روز آینده
- فال روزانه ۱۶ آذر سال ۹۸
- قیمت سکه امروز ۱۶ آذر ماه ۹۸
- قیمت دلار امروز ۱۶ آذر ۹۸
- قیمت امروز گوشی۱۶ آذر ۹۸
- رژیم صهیونیستی جمال طویل را آزاد کرد
- روزنامه امروز ۱۶ آذر ۹۸
- هنگکنگ و مسلمانان اویغور بهانه آمریکا برای تحریم چین
- هزینه سرسام آور دارو و کاهش توان مالی مردم