نکات سلامتی که زائران اربعین باید بدانند

  • کد خبر : 531167
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
نکات سلامتی که زائران اربعین باید بدانند

زائرانی که قصد شرکت در مراسم اربعین حسینی(ع) در کربلای معلی را دارند برای حفظ سلامت خود به رعایت مسائل بهداشتی توجه کنند تا در سلامت کامل به کشور بازگردند.

امین جلالی متخصص حلق و بینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت شبکه خبری تهران نیوز، در ارتباط با رعایت نکات بهداشتی در پیاده روی اربعین اظهار داشت: با توجه به آغاز سفر زائران به کشور عراق و ضرورت پیشگیری از بیماری های واگیر اهمیت زیادی دارد زمانی که یک جمعیت انسانی متحرک با حجم بسیار زیاد در مکانی حضور داشته باشند ساماندهی بسیار سخت خواهد بود و احتمال بروز بیماری های واگیر امکان ناپذیر می شود به همین دلیل بررسی و پیگیری بیماری های واگیر در بین زائران اربعین بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی افزود:بر همین اساس وزارت بهداشت به رابطان سلامت، مسئولان نظارت بر سلامت در پایانه های مرزی و پزشکان کاروان ها مسائل پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر را آموزش داده و از آن ها خواسته است تا این موارد را به زائران آموزش دهند.

بیشتر بخوانید:

پیشبینی هواشناسی برای زائران اربعین

 

بیماری های ناپدید در بین زائران

دکتر جلالی درخصوص بروز بیماری های ناپدید در بین زائران گفت:کنترل بیماری های ناپدید یکی از اولویت های پرسنل بهداشت درمان است بر این اساس هنگامی که زائران به کشور بازگردند از نظر بیماری های ناپدید نیز مورد بررسی و معاینه قرار می گیرند.

 

جلالی در ادامه خطاب به زائران کشور عراق یادآور شد:به زائران توصیه می شود علاوه بر شست و شوی دست ها با آب و صابون به شدت از مصرف آب های ناایمن خودداری کنند و از آب های معدنی و بطری را مورد استفاده قرار دهند.

وی افزود:همچنین به زائران توصیه می شود در هنگام سفر در صورت ابتلا به هرگونه علاوئم تنفسی و گوارش سریعاً به پزشک مراجعه کنند.

توصیه بهداشتی به زائران اربعین

سلامت زائران عتبات عالیات در گام نخست در گروی رعایت موازین بهداشت فردی با شست ‌وشوی مرتب دست‌هاست و در صورت نبود آب باید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.

زائران باید مراقب تغییر ناگهانی دمای هوای کشور عراق باشند تا دچار سرماخوردگی نشوند. در کشور عراق در طول روز هوا بسیار گرم است اما حوالی شب هوا بسیار سرد می‌شود، همچنین زائران تا جایی که می‌توانند لوازم اضافی همراه خود نبرند، از غذای سبک آشپزهای ایرانی استفاده کنند و هرگز پرخوری نکنند.

زمان شست ‌و شوی دست‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه طول بکشد علاوه ‌بر آن از وسایل شخصی مثل مسواک، خمیردندان، حوله، وسایل اصلاح، صابون، شامپو، لیوان، پتوی مسافرتی و ملحفه، سجاده، مُهر و تسبیح و چادر نماز در طول سفر استفاده شود.
فقط از آب‌های معدنی سالم که در مجاورت آفتاب نمانده باشد استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

آخرین آمار ثبت نام اربعین ایرانی‌ها؛ تهران در صدر

بیماری «وبا» را جدی بگیرید

بیماری «وبا» را جدی بگیرند، (گزارش‌هایی از آلودگی آب‌های کربلا و نجف وجود دارد) زوار به‌هیچ ‌وجه از آب‌های غیر بطری شده استفاده نکنند و بهداشت فردی را درسرویس‌های بهداشتی رعایت کنند.

از مصرف آب نگهداری‌شده در مخازن، آب لوله‌کشی، آب‌هایی که با یخ خنک شده‌اند و حتی شربت‌هایی که با این آب‌ها تهیه می‌شود، خودداری کنند.
از ماسک برای جلوگیری از انتقال بیماری‌ها استفاده کنند و آن را روی بینی و دهان خود قرار دهند.

زوار دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا بخش فوقانی آستین بپوشانند. از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علایم بیماری تنفسی خودداری کنند، از فردی که دارای علایم تنفسی مانند سرفه و عطسه است ترجیحاً یک تا ۲ متر فاصله بگیرند، در غیر این‌صورت از ماسک برای پیشگیری استفاده کنند.

از غذاهای گرم که تازه تهیه شده استفاده کنند و از مصرف غذای مانده و سرد بپرهیزند و غذا را به مدت طولانی و برای وعده‌های غذایی دیگر نگهداری نکنند؛ به‌هیچ ‌عنوان باقی‌مانده غذا را با خود حمل نکنند.

برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آب آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف ضروری است.
از مصرف سبزیجات خودداری کنند و تنها میوه‌هایی را که پوست شان جدا می‌شود مصرف کنند.

بیشتر بخوانید:

دانلود مداحی ویژه اربعین ۹۸ با نوای محمود کریمی

 تزریق واکسن آنفلوآنزا قبل از اعزام به افرادی که ضرورت دارد، با توصیه پزشک انجام شود.
چون ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند جلوی ورود ذرات ریزگرد و غبار را بگیرند، در موقع گرد و غبار از ماسک‌های فیلتردار مخصوص استفاده کنند.

سالاد و سبزی‌های خام و مواد غذایی، گوشت، مرغ و ماهی که کم پخته شده باشد یا غذاهایی مانند ماهی، گوشت و برنج که دوباره گرم شده است، شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه، غذاهای نگهداری شده در دمای اتاق، مواد غذایی کنسرو شده نجوشیده یا باد کرده، سوراخ شده با بوی نامطبوع استفاده نشود. تأکید بر محدودیت مصرف غذاهای آبکی و میوه‌های شسته نشده از جمله مواردی است که در حین سفر باید رعایت کرد.

زائران در پیاده‌روی لیموترش یا آب‌ لیمو و مواد غذایی خشک همراه داشته باشند.
از خوردن چای و مایعات داغ در لیوان‌های شفاف یک‌بارمصرف بپرهیزند.
زائران از خوراکی‌های آماده و عرضه شده توسط فروشندگان دوره‌گرد و همچنین از مواد غذایی روباز و در معرض ورود حشرات و گردوغبار استفاده نکنند.

بیمارانی که قصد حضور در این سفر را دارند داروهای مصرفی خود را همراه ببرند.
چون احتمال شیوع آنفلوآنزا وجود دارد، به زائران توصیه می‌شود به افراد بیمار و کسانی که سرفه می‌کنند نزدیک نشوند.

برای مقابله با بیماری آنفلوآنزا زائران دست ها را به مدت ۶۰ ثانیه با مایع دست شویی قبل و بعد از غذا به شکل صحیح و درست شست و شو دهند.

کسانی که مستعد زخم پا هستند…

کسانی که مستعد زخم پا هستند مثل بیماران قندی در طول مسیر استراحت کافی کنند و از کفش مناسب و طبی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

عملیات خدمت‌رسانی به زائران اربعین رسماً آغاز شد

انتهای پیام/*

لینک کوتاه : https://tehrannews.ir/?p=531167

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.