هم اکنون عضو کانال تلگرام تهران نیوز شوید

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت رفتارسازی در حوزه پیشگیری، علاوه سلامت مواد غذایی، میزان و دوز مصرف مواد خوراکی را در امر تغذیه مهم دانست.

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز،  دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری که در محل سالن اجتماعات این وزارت‌خانه برگزار شد با اشاره به  اهمیت بحث رفتار سازی، علاوه بر سلامت مواد غذایی بر لزوم توجه به میزان مصرف مواد غذایی تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به اینکه در مورد هر ماده غذایی، علاوه بر سالم بودن آن باید به  دوز مجاز مصرف آن هم توجه کرد گفت: گاهی بر اثر مصرف زیاد یک ماده غذایی سالم هم ممکن است سلامت فرد را به خطر اندازد؛  حتی سالم‌ترین ماده مثل آب، ممکن است افراد بر اثر مصرف بیش از حد آب، دچار مسمومیت شوند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در سال‌های اخیر روغن مایع به جای روغن جامد جایگزین شد که این یک اقدام خوب و رو  به جلو بود اما باید روغن مایع نیز به میزان مناسب مصرف شود تا از بروز چاقی و مشکلات و عوارض آن جلوگیری شود.

رئیسی در بخش دیگر صحبت‌های خود به معیارهای استاندارد تعریف چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و اظهار داشت: اگر شاخص توده بدنی یا BMI زیر ۱۸.۵ باشد، فرد دچار کمبود وزن است، BMI بین ۱۸.۵ تا ۲۵ نرمال و استاندارد و بین از ۲۵ تا ۳۰، به معنی اضافه وزن است؛ و بالاتر از این مقدار فرد چاق است که همین چاقی نیز به درجه ۱ ( ۳۰تا ۳۵) ودرجه ۲  (بین ۳۵_۴۰) و چاقی کشنده ( بالای ۴۰) تقسیم می‌شود.

رئیسی آمار بیماری‌های غیرواگیر در کشور را ۷۶ درصد  اعلام کرد و ادامه داد: این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت ریشه‌ای در روش تغذیه‌ای ما دارد و بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۱.۹ میلیارد نفر در دنیا دچار اضافه وزن و ۶۰۰ میلیون نفر چاق هستند. که این آمار برای کودکان زیر ۵ سال ،۴۱ میلیون کودک عنوان شده ومتاسفانه  ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در ایران در معرض اضافه وزن هستند که در استان‌های شمالی و شمال غربی، این آمار به ۲۰ درصد هم می‌رسد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه به دو برابر شدن آمار اضافه وزن در کشور اشاره کرد و مصرف قند و تغییر ذائقه جامعه به سمت ذائقه شیرین را یکی از مشکلات در حوزه تغذیه سالم دانست و گفت:  طبق استاندارد جهانی تنها ۵ درصد انرژی روزانه باید از قند ساده تامین شود به این معنی که میزان قند سالم در رژیم غذایی افراد حداکثر باید ۲۵ گرم در روز یا ۵ قاشق چای خوری باشد در حالی‌که این میزان در کشور ما ۶۶ گرم است.

وی در پایان صحبت‌های خود به دستاوردها و اقدامات وزارت بهداشت در این حوزه اشاره و عنوان کرد:  اعمال مالیات و افزایش مالیات بر تولیدات غذایی شیرین و گازدار و  مواد غذایی چرب از اقدامات خوبی بود  که در سال‌های اخیر انجام شد، از دیگر اقدامات مهم که در طرح تحول صورت گرفت، حضور کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت است که به طور رایگان خدمات و مشاور را به متقاضیان و جامعه ارائه می‌دهند.

منبع: سپید پوش

انتهای پیام/*

برچسب ها:
به اشتراک بگذارید:
Top

ارسال دیدگاه

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تهران نیوز در وب منتشر خواهد شد
free geoip